Articol in The Guardian despre Casa de Oaspeți Caezu și frumusețea sălbatică a României

Ne bucurăm să vedem că am fost menționați în The Guardian și asta ne motivează să continuăm ceea ce am început la Casa de Oaspeti Caezu.

https://www.theguardian.com/travel/2023/dec/16/travel-writers-favourite-finds-of-2023

„Îmi place frumusețea sălbatică a României și, într-o excursie anul acesta, am descoperit o pădure străveche de fag chiar în afara satului Nucșoara, pe versanții sudici ai Munților Făgăraș. Sunt printre cei mai bătrâni și spectaculoși fagi din Europa, peste 5.000. dintre ele, noduroase și uriașe, unii de până la șapte metri inaltime.

Este uimitor să rătăcesti printre acești uriași și să contempli istoria prin care au trecut: partizana anticomunistă Elisabeta Rizea și tovarășii au petrecut ani de zile ascunzându-se în aceste păduri. Casa ei este în sat și acum s-a deschis acolo o pensiune, Caezu (străbunica proprietarului era sora Elisabetei). Vizitatorii pot „adopta un fag” într-o schemă începută de primar și Fundația Conservation Carpathia, cu fonduri urmând să ajute la conservarea pădurii.

Fagii nu sunt singura atracție naturală remarcabilă din zonă. In apropiere se afla o padure de ferigi (vara cresc pana la doi metri) si este aproape de Moldoveanu, cel mai inalt munte din Romania, la 2.544 de metri. Drumeția este minunată. Jane Dunford”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *